Alpha cursus

6 oktober 2020
geloofsgemeenschap: Algemeen

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 24 miljoen mensen een Alpha.

Voor wie?
Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?
Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?
Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen. Er zijn tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

Is er meer?
Wie is Jezus?
Bidden: waarom en hoe?
De Bijbel lezen: waarom en hoe?
Hoe zit het met de kerk?

Bekijk dit filmpje over Alpha

Welkom! Zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom op Alpha. Wil je meedoen of gewoon een keertje vrijblijvend kennismaken? Aanmelden kan per email: Elly Kooistra; of telefonisch: 06-1965 8715 of 030-2300735.

Waar?
Bonifaciushuis, Nieuwegracht 61, Utrecht.

Wanneer?
Vanwege het Coronavirus is het niet zeker wanneer de volgende reeks avonden zal beginnen.
Om 19:00 uur beginnen we met een gezamenlijke maaltijd. De avonden eindigen om 21:30 uur.

Wat kost het?
De Alpha-cursus is gratis. Voor het eten en het weekend wordt een bijdrage gevraagd.

Meer informatie
www.alphanederland.org