Alpha : Ga in gesprek online over ‘Wat is het doel van mijn leven?’

4 oktober 2022
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Catharinakathedraal Utrecht

Alpha is een serie bijeenkomsten waarin je samen met anderen het gesprek aangaat over het leven en het christelijk geloof. Je bent welkom zoals je bent, of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Er is alle ruimte om je vragen en ideeën te delen.

Hoe het werkt:

19.30 Welkom en ontmoet nieuwe mensen.
20.00 Elke Alpha bijeenkomst kijk je een video van 25 minuten. De video’s inspireren om meer vragen te stellen, niet om antwoorden te geven. Elke video behandelt een onderwerp van het christelijk geloof, zoals ‘Wie is Jezus?’ en ‘Bidden: waarom en hoe?’. Je kijkt de video lekker vanaf je eigen bank met de link die we je toesturen.
20.30-21.30 Het leukste moment van Alpha: na de video ga je in kleine groepen uit elkaar om in gesprek te gaan over het onderwerp van de avond. Deel je gedachten over geloof en het leven en hoor wat de rest denkt. Voel je vrij om te zeggen wat je wil!

De hele Alpha duurt 10 tot 11 dinsdagavonden en een weekend dag. Informatie over de eerst volgende Alphacursus volgt begin 2024. Neem alvast contact met ons op als je interesse hebt.

We hebben Engelse en Nederlandse deelnemers. Het algemene deel zal in het Engels zijn; we zorgen voor vertaling waar nodig.

Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken, samen met anderen. Er is ruimte voor al je vragen. Kijk voor meer informatie en verhalen van Alpha-deelnemers op www.alphacursus.nl of neem contact op met Paula Zelissen, rk.alpha.utrecht@gmail.com.

Aanmelden kan eventueel al via dit formulier.

Meer informatie
www.alphanederland.org

Of bekijk het filmpje over Alpha.