Aartsbisdom in 2023 voor vijfde keer naar Lourdes

27 april 2023 t/m 5 mei 2023
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Lourdes

 

Het Aartsbisdom Utrecht organiseert in 2023 voor de vijfde keer een bisdombedevaart naar Lourdes. Aan de eerste vier reizen namen pelgrims, van jong tot oud, uit alle parochies van het aartsbisdom deel. Ook volgend jaar hoopt het aartsbisdom op een grote deelname. De voorbereidingen voor deze lustrumbedevaart zijn inmiddels van start gegaan.

Op www.aartsbisdom.nl/bisdombedevaart-lourdes-2023 staat alle informatie over de bedevaart overzichtelijk op een rij – deze pagina wordt uiteraard steeds aangevuld. De reis wordt georganiseerd in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim – ook daar heeft de bisdombedevaart inmiddels een eigen webpagina: www.huisvoordepelgrim.nl/reisaanbod/lourdes/aartsbisdom-2023.

 

Er zijn drie reisopties voor deze lustrumbedevaart:

  • TGV: 29 april t/m 6 mei 2023
  • Vliegtuig: 29 april t/m 4 mei 2023
  • Bus: 27 april t/m 5 mei 2023

Hoofdaalmoezenier van de bedevaart is opnieuw vicaris Ronald Cornelissen van Deventer. Hij kijkt ernaar uit om weer naar Lourdes te gaan: “Door de coronacrisis hebben we deze lustrumbedevaart twee jaar uit moeten stellen. Eigenlijk stond deze lustrumbedevaart van het bisdom in 2021 op het programma. We hopen en bidden dat velen volgend jaar met ons op bedevaart willen gaan naar Lourdes. We weten van de vorige grote bisdombedevaarten hoe waardevol het is om met zovelen samen in Lourdes ons geloof te vieren en steun te krijgen van Christus, van Maria en van elkaar.”