75 jaar Vrijheid herdacht en gevierd met concert in Spoorwegmuseum

1 mei 2020 20:00 t/m 3 mei 2020
geloofsgemeenschap: Algemeen
Locatie: Het Spoorwegmuseum, Maliebaanstation 16

NS Orkest, Utrechtse Oratorium Vereniging en Klein Operakoor geven herdenkingsconcerten

Op 1, 2 en 3 mei 2020 geven NS Orkest, Utrechtse Oratorium Vereniging en Klein Operakoor een aantal herdenkingsconcerten “Als deze oorlog ooit nog eindigt” in het Spoorwegmuseum. Met deze concerten herdenken we het einde van de Tweede Wereldoorlog en vieren we dat we 75 jaar in vrijheid leven. Kaarten zijn vanaf nu te bestellen via https://nsorkest.spoorwegmuseum.nl/

Mauthausen Liederen en The Armed Men
Via de muzikale voorstelling “Als deze oorlog ooit nog eindigt” trekken we een lijn van de Tweede Wereldoorlog naar het heden. De Mauthausen Liederen van Mikis Theodorakis vertellen het verhaal van Kambanellis, over zijn gevangenschap in het concentratiekamp Mauthausen. Via The Armed Man van Karl Jenkins wordt de verbinding naar het heden gemaakt. Het gaat over de groeiende dreiging van oorlog, afgewisseld met momenten van reflectie. Een inspirerende en emotionele uitvoering in de bijzondere setting van het Spoorwegmuseum.

Herdenken en vieren
Nadenken en herdenken is belangrijk voor bewustwording over de vrede waarin wij mogen leven. Muziek kan daarbij een bijzondere en ondersteunende rol spelen. Met deze gedachte geven NS Orkest, Utrechtse Oratorium Vereniging en Klein Operakoor een eerbetoon aan de mensen die hebben geleden, maar vooral ook een oproep om herhaling te voorkomen.

Deze voorstelling is tot stand gekomen met ondersteuning van:
Nederlandse Spoorwegen
VSB Fonds
Gemeente Utrecht
Elise Mathilde Fonds
KF Heinfonds
Prins Bernard Cultuurfonds
ProRail
Vfonds
Fentener van Vlissingen fonds
Kees Eijrond fonds
Stichting Carel Nengermanfonds
Spoorwegmuseum