The Passion 2024 vanuit Zeist

Het Utrechtse Zeist is de gaststad voor de veertiende editie van The Passion van KRO-NCRV, dat dit jaar plaatsvindt op Witte Donderdag 28 maart.

Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV, ziet weer uit naar dit jaarlijkse moment van verbinding en bezinning, voor iedereen: ‘In deze tijden van oorlog en polarisatie lijkt het paasverhaal dat we in The Passion vertellen, steeds urgenter. De boodschap van Jezus is van alle tijden: behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden, heb vertrouwen en sluit niemand uit. Dit is een boodschap voor iedereen in ons land en willen we doorgeven aan jongere generaties.’

Iedereen is welkom in Zeist

Na de succesvolle editie in 2023 is ook dit jaar het publiek weer van harte welkom bij The Passion 2024 in Zeist. Wethouder cultuur Laura Hoogstraten en Wethouder economische zaken Walter van Dijk van de gemeente Zeist: ‘We zijn trots dat de The Passion in 2024 naar Zeist komt. De gemeente Zeist is rijk aan zangverenigingen, cultuur, prachtig erfgoed en natuur. Je vindt hier verschillende geloofsovertuigingen, diversiteit en culturen. The Passion biedt mogelijkheden om deze met elkaar te verbinden. Samen met inwoners en maatschappelijke partners, zoals Bartiméus, willen we er een mooie editie van maken. Dat is waar we in geloven!’.

De cast

William Spaaij (Jezus), Angela Schijf (Maria), Matteo van der Grijn (Petrus), Keizer (Judas) en Gaia Aikman (Maria Magdalena), Robbert Rodenburg (ongelovige Tomas) en Anita Witzier (Verslaggever) vervullen de eerste hoofdrollen in het muzikale evenement ‘The Passion’ 2024.

Ook de namen van de discipelen van The Passion 2024 zijn bekend gemaakt. Actrices Tamara Brinkman, Jolijn Henneman, Anna Speller, Sterre van Woudenberg, cabaretier Steven Brunswijk, influencer Vera Camilla en acteurs Julian Ras en Robin Frings maken de groep discipelen compleet tijdens de live-uitzending van The Passion.

The Passion 2024, een co-productie van Mediawater en KRO-NCRV, met steun van de Protestantse Kerk in Nederland, Bartiméus Fonds, Kansfonds en Gemeente Zeist, is op Witte Donderdag 28 maart om 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Meer informatie vindt u op: https://kro-ncrv.nl/

* Foto’s: The Passion 2024 kro-ncrv campagne beelden. Swirl-studio