Vastenactie 2024

Vastenactie 2024 staat in het teken van een bijzonder project in Zimbabwe. De mensen van dit land merken dagelijks de grote gevolgen van de klimaatverandering: de droge periodes worden langer en heter en dan is het moeilijk om voldoende groente te verbouwen. De natte periodes zijn kort en hevig. Zo hevig, dat de regens grote overstromingen veroorzaken. Vastenactie wil kwetsbare families in het gebied ondersteunen met onder andere waterpunten met pompen aanleggen, de boeren leren hoe ze hun land effectiever kunnen bewerken – denk aan het gebruik van een zadenbank en het telen van inheemse rassen die beter tegen het lokale klimaat kunnen – en ze noodzakelijke materialen geven. Daarnaast wil Vastenactie de families extra middelen van bestaan geven, bijvoorbeeld door een aantal groepen naailes te geven.

Vastenactie in de St. Martinusparochie

Voor dit doel, het project in Zimbabwe, organiseren we weer een rommelmarkt voor en/of in de Augustinuskerk op zaterdagmiddag 23 maart van 13.30 tot 16.30 uur, gelijk na de dienst 12.00 uur.

De Pauluskerk zal de vrije gave na de maaltijd ‘met Paulus aan Tafel’ doneren aan deze doel.