Gebed van Sant’Egidio in de Augustinuskerk in Utrecht

Vanaf vrijdag 2 februari vindt het tweewekelijkse avondgebed van de Gemeenschap van Sant’Egidio in Utrecht plaats in de onlangs gerestaureerde Augustinuskerk. Voor deze gelegenheid zal Hilde Kieboom, voorzitter van Sant’Egidio in de Lage Landen, op 2 februari om 20.00 uur voorgaan in het gebed. Na afloop is er gelegenheid tot ontmoeting.

De Gemeenschap van Sant’Egidio (www.santegidio.nl) bestaat uit mensen die samenkomen voor een gemeenschappelijk avondgebed en vriendschap sluiten met de armen en kwetsbaren van de stad en zich inzetten voor de vrede.

In Utrecht is er vanaf februari iedere eerste en derde vrijdag van de maand om 20.00 uur een gebed in de Augustinuskerk. Daarnaast bezoekt Sant’Egidio in deze stad trouw eenzame ouderen in een woonzorgcentrum. Jongeren van de Gemeenschap hebben vriendschap gesloten met alleenstaande jonge vluchtelingen.

De afgelopen tien jaar was de Gemeenschap van Sant’Egidio welkom in de kapel van de zusters Augustinessen van Sint Monica. De Augustinuskerk even verderop is eind 2023 na vele jaren van restauratie heropend en biedt naast de eigen parochiegemeenschap nu dus ook plaats aan de Gemeenschap van Sant’Egidio.

Eind 2023 ontving Sant’Egidio de Mantel van Sint Maarten, een stimuleringsprijs vanuit de kerken in Utrecht, voor de hoop die het werk van de Gemeenschap biedt aan nieuwe generaties.