Vrijwilligers gevraagd voor Kerken Kijken

De gerestaureerde Augustinuskerk mag gezien worden! Daarom willen we in 2024, na acht jaar afwezigheid, ons weer aansluiten bij Kerken Kijken Utrecht. Stichting Kerken Kijken organiseert gedurende de zomermaanden de bezichtiging van 12 kerken in de binnenstad van Utrecht.

Bezoekers en toeristen kunnen dan de kenmerkende architectuur, bouwgeschiedenis en kunstschatten van deze kerken beleven. Het Augustinusberaad zou het fijn vinden als onze kerk, net als vroeger, in de zomerperiode vijf middagen per week open is voor geïnteresseerd publiek (dinsdag t/m zaterdag). Maar dat is niet mogelijk zonder
enthousiaste vrijwilligers!

Vrijwilligers, die als gastheer/gastvrouw bezoekers welkom heten, die wat kunnen vertellen over de bezienswaardigheden, die evt. met iemand of een groepje meewandelen in de kerk. Lijkt het u leuk om hier een bijdrage aan te leveren? Kom dan het team van vrijwilligers in de St. Augustinuskerk versterken! Van een  vrijwilliger wordt verwacht dat deze gemiddeld één een middag per 14 dagen beschikbaar is. U bent steeds met minstens twee vrijwilligers aanwezig in de kerk. Het seizoen begint in juni en duurt tot begin september (open Monumentendag). U wordt vrijwilliger bij Kerken Kijken Utrecht. Deze stichting biedt ook een inwerkprogramma voor nieuwe vrijwilligers.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Paul Sprang (koorlid en vrijwilliger bij Kerken Kijken) tel. 06-29397864 . Of bezoek de website www.kerkenkijken.nl.