Verhalen van licht in de Catharinakathedraal van 14 okt-8 nov. 2023

In aanloop naar de Sint Maarten Parade in Utrecht sieren prachtige lichtsculpturen de Sint-Catharinakathedraal. Deze bakens van licht en saamhorigheid zijn vorig jaar gemaakt door kunstenaars en Utrechters uit alle wijken en vormden toen het hart van de Parade. In samenwerking met de Sint-Catharinakathedraal toont Museum Catharijneconvent, dit jaar voor de vijfde keer, de lichtsculpturen van de Sint Maarten Parade. De kunstwerken zijn geïnspireerd op de lampionnen waarmee kinderen op 11 november langs de deuren gaan. Kom langs om de bijzondere kunstwerken van dichtbij te bekijken, de makers te ontmoeten en je te verwonderen bij de verb(l)indende verhalen die de beelden vertellen! De beelden zijn geïnspireerd op de lampions waarmee de kinderen met Sint-Maarten langs de deuren gaan. Te zien van 14 oktober t/m 8 november 2023 van 12.00-17.00 uur. Toegang gratis, gidsen van Kerken Kijken aanwezig. Meer informatie Wim Hijman catharinaberaad@katholiekutrecht.nl