Werelddaklozendag, dinsdag 10 oktober

Sinds het jaar 2010 wordt elk jaar op 10 oktober stil gestaan bij thuis- en daklozen door Werelddaklozendag te “vieren”. Het is de bedoeling dat de hele wereld op deze dag speciale aandacht besteedt aan allen die geen dak boven hun hoofd hebben.
In Utrecht zijn er diverse organisaties die zich het lot van daklozen aantrekken. Ook onze kerk doet dat, bijvoorbeeld via de Stichting Omduw. En het RK diaconaat Utrecht heeft een speciaal project waarbij dak- en thuislozen gratis een gereviseerde smartphone kunnen krijgen.
Meer informatie: https://rkdu.nl/werelddaklozendag-10-oktober-2023/.
Onze paus roept ons op om te bidden voor de daklozen en alle anderen die leven in de marge van de samenleving (gebedsintentie september 2023). Kijk hier wat de paus daarover zegt (Engels):

* Foto: istockphoto, credit Srdjanns74