3 avonden over het boek ‘De namiddag van het christendom’

“Het christelijk geloof wordt niet langer geconfronteerd met militant atheïsme of met harde vervolging … maar met een veel groter gevaar: onverschilligheid.”

Dit citaat komt uit “De namiddag van het christendom” van de Tsjechische priester en schrijver Tomáš Halík. Een boek over de toekomst van de kerk. Het kreeg in Trouw de hoogste waardering van vijf sterren en dat maakte nieuwsgierig.

In de Tuindorpkerk wordt komende tijd verkend of het boek de moeite waard is om begin volgend jaar er een serie avonden aan te besteden. Aan de hand van citaten wordt gekeken wat het boek te bieden heeft en gaan daar in de wekelijkse nieuwsbrief en op de website van de Tuindorpkerk verslag van doen. Parochianen van de Martinusparochie en in het bijzonder locatie Pauluskerk, zijn hierbij van harte uitgenodigd om mee te denken, te reageren of mee te organiseren. Als je daarvoor voelt, dan vragen we je om een mailtje te sturen naar scriba@tuindorpkerk.nl.

Voorlopig geplande data: dinsdag 16, maandag 22 en dinsdag 30 januari 2024

Tomáš Halík
De namiddag van het christendom.
Op weg naar een nieuw tijdperk,

uitg. Kok Boekencentrum, Utrecht.

Meer informatie klik hier