Open Monumentendag op 9 september 2023

Open Monumentendag Utrecht valt dit jaar op 9 september. Ook de Catharinakathedraal zal aan deze Open Monumentendag weer meedoen. Op deze dag is er speciale aandacht voor het Toonkunstkoor. Het Toonkunstkoor Utrecht is met ruim 100 leden het grootste gemengde concertkoor van Utrecht. Bijna tweehonderd jaar oud en ‘still going strong’! De leden delen de ambitie om op hoog niveau muziek te maken en daarnaast veel plezier te hebben. De thuisbasis voor concerten is TivoliVredenburg, maar het koor is ook te vinden op andere locaties in binnen- en buitenland. Op het repertoire staan naast de grote oratoriumwerken ook minder bekende werken en minder bekende componisten: een afwisselende mix van traditie en vernieuwing. Om 12.00 uur en om 13.00 uur zullen er twee concerten zijn. Onder leiding van de dirigent Jos Vermunt en met medewerking van Wouter van Belle (orgel) en de sopraan Titia van Heyst zullen de volgende werken ten gehore worden gebracht

  • Te Deum Laudamus – Hendrik Andriessen
  • Cantique de Jean Racine – Gabriel Fauré
  • Enkele delen uit de Messiah – Georg Friedrich Händel
  • Hör mein Bitten – Felix Mendelssohn-Bartholdy
  • Hymn to St. John the Baptist – Wouter van Belle

TOEGANG GRATIS