Wordt verkeersregelaar voor Lichtjestocht Utrecht Oost 2022

De Lichtjestocht is een betoverende wandeling langs een spoor van 2000 kaarsjes langs momenten uit het kerstverhaal en kerstmuziek. In 2022 wordt de Lichtjestocht georganiseerd op vrijdag 16 december. Voor bezoekers start deze om 18.00 uur tot ongeveer 20.30 uur,

Lichtjestocht Utrecht Oost zorgt ook voor een veilige wandeling. Waar het spoor van de wandeling verkeerswegen kruist zorgen we voor verkeersregelaars.

We zoeken 20 vrijwilligers die dit willen doen en daarmee voor de wijk het feest mogelijk maken.

Als verkeersregelaar:

  • Ben je verantwoordelijk voor het bewaken van een plek op de route waar de wandelaars een straat over moeten steken en hen begeleiden door het andere verkeer (op een verantwoorde wijze) tot stilstand te brengen. De wandelaars laat je in groepen oversteken en na het passeren geef je weer ruimte aan het andere verkeer.
  • Ben je 18 jaar of ouder.
  • Ben je vooraf bereid door e-learning het certificaat ‘vrijwillige verkeersregelaar’ te behalen – dit kan je thuis doen in verschillende deellessen en vraagt bij elkaar 3-4 uur. Na aanmelding krijg je een code die toegang geeft tot het programma.
  • Ben je bereid op vrijdag 16 december beschikbaar te zijn van 17.30 – 21.00 uur (plekken aan het begin van de route zijn vroeger klaar) en je taak te vervullen op de plek die aangewezen wordt door de coördinator.
  • Ben je bereid een hesje te dragen om herkenbaar te zijn als verkeersregelaar/medewerker van Lichtjestocht Utrecht Oost.

Als medewerker Lichtjestocht word je tijdens het werk van drinken voorzien. Na de tocht ben je welkom in de Herberg op het plein van De Wilg. Er is een bescheiden vergoeding voor je inzet. Informatie en aanmelding: Gérard Martens:  g.martens@katholiekutrecht.nl /06-47198072.

Lichtjestocht Utrecht Oost zoekt ook spelers in de kerstscenes
De Lichtjestocht Utrecht Oost zoekt ook enthousiaste vrijwilligers die een rol willen spelen in één van de scènes van het kerstverhaal. De bezoekers van de Lichtjestocht komen op hun wandeling deze taferelen tegen. De Lichtjestocht vindt plaats op vrijdag 16 december 18.00 – 20.30 uur. De spelers krijgen in de week ervoor coaching van een toneeldocent, Meld je aan: g.martens@katholiekutrecht.nl / 06-47198072.