Op weg naar een groene Pauluskerk

Een tipje van de groene sluier

Op zondag 2 oktober was tijdens de viering met het kinderkoor de aftrap. Heel passend voor een dienst waar Fransiscus van Assisi centraal stond.

De Pauluskerk wil een groene kerk worden, maar we beginnen niet met het zo snel mogelijk verkrijgen van een label groene kerk. We beginnen onderop en stapje voor stapje, het liefst met de hele gemeenschap. Samen nadenken hoe het duurzamer kan, in ons eigen leven en in het bijzonder als kerkgemeenschap. Het is de bedoeling dat we met elkaar kleine acties, bezinningsmomentjes, en tipjes van de groene sluier delen.

Het groene boek komt in de kerk, hier delen we de tips en vragen en iedere maand wordt er iets uitgelicht.
Niks is dwingend, niks ligt vast, veel is bespreekbaar, laten we dat samen doen: in gesprek komen en dan onze woorden in daden omzetten.
En natuurlijk zoeken we tochtgenoten in de Tuindorpkerk en in de Martinusparochie, maar we willen klein beginnen, net als we al tijdens de viering zongen:

Groot is de wereld en lang duurt de tijd,
maar klein zijn de voeten,
die gaan waar geen wegen gaan,
overal heen.

Tip 1

Gebruik zoekmachine Ecosia in plaats van Google. De winst van dit bedrijf gaat niet naar aandeelhouders, maar er worden bomen van geplant. Volgens hun website zijn er al meer dan 35 miljoen bomen uit naam van Ecosia-gebruikers geplant.

 

namens de werkgroep:
Beatrijs Koet
Myriam Braakhuis
Marie-Jose van Bolhuis

plaatjes en logo:
https://www.groenekerken.nl/