CD met vocale kerkmuziek van Wouter van Belle verschenen 

Van de Utrechtse musicus en componist Wouter van Belle is onlangs een CD uitgebracht die geheel gewijd is aan zijn vocale kerkmuziek. Veel van deze muziek is door Van Belle met name in de laatste jaren tijdens de periodes van lockdown geschreven. Als uitvoerend musicus viel al zijn werk weg waardoor er ruimte ontstond om creatief te werken. Het resultaat is te horen op deze CD. 

Zo klinken er onder andere de Missa Corona, de Missa Catharina, een serie motetten op teksten van Thomas a Kempis en diverse liturgische gezangen. Alle opnames zijn gemaakt in de Utrechtse Sint-Catharinakathedraal, de vaste basis van organist Wouter van Belle. Vocale medewerking is verleend door Majella Voces onder leiding van Sonja Roskamp met Cecilia Raymakers aan het orgel, de sopranen en alten van het Kathedrale Koor Utrecht en hun dirigent Hester Westra, en Ensemble Convocati onder leiding van Gerard Beemster. Bariton Ardaan Dercksen zingt solo.  

Het complete programma van de CD en enkele luistervoorbeelden staan op www.woutervanbelle.nl. Op deze website is de CD ook verkrijgbaar à 15 euro.