Martinus Parochiedag 2022

Op zondag 18 september om 10.30 uur vindt de Martinus Parochiedag plaats in de Rafaëlkerk (Lichtenberchdreef 4, Utrecht). Tijdens de mis worden producten opgehaald voor de Voedselbank Utrecht. Een lijst met producten vindt u aan het eind van dit bericht. Na de mis is er een lunch (met brood en soep) en een workshopprogramma. Alle vieringen in de andere kerken zijn geannuleerd, behalve in de St. Catharinakerk. De viering van de Augustinus gemeenschap op zaterdag 17 september in de Aloysius gaat wèl door.

Programma:

10:00 uur               Ontvangst
10:30 uur               Aanvang eucharistieviering
Kinderwoorddienst
11:50 uur                Bestuur Parochie
11:55 uur                Inleiding workshops (Erik)
12:15 uur                Lunch
13:00 uur               Workshops
14:00 uur               Afsluiting met een borrel

Kinderwoorddienst

Deze kinderwoorddienst heeft als onderwerp duurzaamheid. We beginnen met een openingsgebed en starten daarna het verhaal: “Wie eet er van mijn donut” van Chantal Goetheer, geïllustreerd met haar tekeningen.
We gaan op reis met Sam naar het midden van de donut. Sam vindt donuts eten het lekkerste wat er is, maar door alle gulzigheid ziet hij niet dat de donut aan het verdwijnen is. Hij besluit op pad te gaan naar de koning en onderweg ontmoet hij Julie, die hem verteld dat hij tevreden moet zijn met “genoeg”. Als knutsel gaan we van onze eigen voeten een “footprint” maken en de donut versieren als een prachtige wereldbol.
Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig. English speaking welcome too! Want to help? Meehelpen? Mail: Jong@katholiekutrecht.nl
Door: Chantal Pires-Gaspar Goetheer, Brigith Boedhoe, Saskia verhoeven en Monique Kanawi-van der Zande.

 

Bekijk hier het hele programma en workshops! (Nederlands en Engels)

Vrijwilligers Parochiedag Sint Martinus gezocht
Om de parochiedag mogelijk te maken hebben we de inzet van de leden van de geloofsgemeenschappen nodig. Graag nodig ik u uit om zich aan te melden om een bijdrage te leveren aan het welslagen van deze dag. Hieronder ziet een overzicht van werkzaamheden die verricht moeten worden en welke wijze u hiervoor kunt opgeven.

Parochiekoor
Koorleden van de diverse koren en de zangtalenten nodigen we uit om een bijdrage te leveren aan deze viering. Paul van de Woude is bereid gevonden hiervoor de coördinatie op zicht te nemen. De oefensessies zullen worden gehouden op dinsdag 6 en 13 september 2022 in de Rafaelkerk, aanvang: 19:45 uur. U kunt zich hier opgeven bij het centraal secretariaat van de Sint Martinusparochie: e-mail: secretariaat@katholiekutrecht.nl of telefonisch: 030 – 254 6147.

Handen en voetjes Parochiedag
Voor deze dag zijn er handen en voetjes nodig voor de opbouw, de dag zelf en de afbouw. De werkzaamheden zullen worden verdeeld over de vrijdag 16, zaterdag 17, zondag 18 en maandag 19 september 2022.
De werkzaamheden omvatten het inrichten en aankleden van de kerk-workshopruimtes en de ontmoetingszaal. Het maken van de soep, broodjes en de verzorging op de dag zelf. Van verschillende geloofsgemeenschappen hebben we materialen in bruikleen gekregen voor deze dag echter dienen deze wel te worden opgehaald en op maandag te worden teruggebracht. Mogelijk is er iemand van de geloofsgemeenschappen die in het bezit is van een vervoermiddel om dit mogelijk te maken. Wanneer u bereid bent om op een of meerdere dagen ondersteuning te verlenen kunt zich opgeven bij Jos Sangers. Ook voor eventuele vragen kunt u bij hem terecht.  U kunt hem bereiken middels e-mail:  fam.sangers@planet.nl en telefonisch: 030 272 45 44 of 06 554 829 09.

Voedsel- Kledingbank
De verantwoordelijke voor de inzameling van voedsel en kleding dragen er zorg voor dat deze bij de voedsel- en kledingbanken komen. Wie een (wijk) voedselbank mee wil laten delen dient mee te doen in een verdelingsgroep op 18 september 2022. U kunt zich hiervoor opgeven en voor eventuele vragen middels email: secretariaat@katholiekutrecht.nl.

Voedselbank Utrecht

Verse producten
Ook vers voedsel of bewerkte producten zijn van harte welkom, mits de houdbaarheidsdatum op staat en welke ingrediënten gebruikt zijn.

Middelen die zeer welkom zijn
Een keer boodschappen doen voor de voedselbank? Deze producten kunnen we altijd gebruiken:

 • Pasta,
 • Rijst,
 • Couscous,
 • Aardappelpuree
 • Pastasauzen,
 • Soep
 • Ontbijtgranen,
 • Broodbeleg (jam, pindakaas)
 • Vlees en vis in blik
 • Groente en fruit in blik
 • Zonnebloem- of olijfolie
 • Houdbare melk

Verse producten
Ook vers voedsel of bewerkte producten zijn van harte welkom, mits de houdbaarheidsdatum op staat en welke ingrediënten gebruikt zijn.