VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers in Utrecht

Vind je het leuk om een vluchtelingen wegwijs te maken in Utrecht? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als vluchtelingen in de gemeente komen wonen is het vaak lastig om wegwijs te worden in de maatschappij. Als vrijwilliger wijs je vluchtelingen de weg en begeleid je ze om zelfredzaam te worden. Je geeft praktische informatie over gezondheidzorg, wonen, inburgeren, financiën, werk en school. En je helpt met het invullen van formulieren en het lezen van belangrijke informatie.

Je draai vinden Tussen Eefje (32) en het Syrische gezin dat zij een jaar lang begeleidde, ontstond al snel een bijzondere vriendschap. ‘Ik heb enorme bewondering voor hun positiviteit. Het moet ontzettend moeilijk zijn om in een vreemd land weer je draai te vinden.’

VluchtelingenWerk ondersteunt vluchtelingen en asielzoekers van het moment dat ze worden opgevangen in Nederland totdat ze zelfstandig hun weg hebben gevonden.

Kom je ons team versterken net zoals Eefje?

Heb je interesse om vrijwilliger te worden neem dan contact op met VluchtelingenWerk Utrecht, Monique van Korpershoek, e-mailadres mkorpershoek@vluchtelingenwerk.nl