Slaapplaatsen voor Oekraïense vluchtelingen

In onze stad beginnen verschillende initiatieven te ontstaan om slaapplaatsen voor Oekraïense vluchtelingen te organiseren. Een overzicht hiervan –en van andere manieren om te helpen– vindt U op de website van de gemeente Utrecht. Zo is de protestantse diaconie een actie begonnen om slaapplaatsen voor twee weken te organiseren. Wie wil kan zich hier aanmelden: https://www.diaconie-utrecht-vluchtelingen.nl/. Ook Take Care BNB is een actie begonnen om vluchtelingen voor maximaal drie maanden onder te brengen. In beide gevallen is nog niet duidelijk wat er daarna met de vluchtelingen gebeurt. Lees hier een artikel met tips en achtergronden bij het opnemen van vluchtelingen. Intussen maakt de gemeente in de Jaarbeurs veldbedden gereed voor 300-500 vluchtelingen. Voor wie geen vluchtelingen in huis kan opnemen en geen geld kan geven (of al gegeven heeft maar nog iets meer wil doen): bid! In tijden van oorlog of oorlogsdreiging hebben christenen altijd het voortouw genomen om ook langs spirituele weg strijd te voeren tegen het kwaad. Door te bidden. Het gebed dat het eerst in ons opkomt is het Onze Vader. Kijk en luister hier naar dat gebed in het Oekraïens door het Utrechts Byzantijns koor.

* Foto: RTV Utrecht