De restauratie gaat beginnen!

 

 

 

7 juli 2021: de voorbereidingen voor de restauratie zijn in volle gang.

 

 

Wie zien we hier?
Pater Schrama in de Rozenstraat bij een indrukwekkende hoeveelheid hout. Wordt er een Ark gebouwd of een toren naar de hemel?

 


Hmm….een gebouw; een garage, of een kerk? Gek genoeg zijn dat op het Franse platteland de laatste openbare plekken die overblijven in een dorp. Iedereen heeft een monteur nodig voor zijn auto én een kerk om te feesten of te rouwen.

 

 

Nee, het is toch de Augustinus, met pater Schrama. Zelfs de vloer ligt open: dikke balken. Een uitdaging die restauratie. Maar het is aangetoond dat niets doen achteruitgang betekent. Restaureren en ook gebruiken van gebouwen is het beste behoud. Anders volgt al gauw vandalisme en verval. Vóór de bouwvak staan alle de stellages in de kerk om daarna vanaf midden september echt met de werkzaamheden te kunnen beginnen. (CV augustus 2021)