‘Maria Magdalena. De tentoonstelling’ in Museum Catharijneconvent

Na jarenlange voorbereiding zou op 19 februari 2021 de langverwachte tentoonstelling ‘Maria Magdalena’ openen in Museum Catharijneconvent. Vanwege de aanhoudende effecten van de coronapandemie werd de opening verzet naar 25 juni 2021. De expositie blijft te zien t/m 9 januari 2022 – een en ander uiteraard onder voorbehoud van de actueel geldende coronamaatregelen.

“Indringend, overpeinzend, uitdagend, schuldbewust, uitnodigend: de blik van Maria Magdalena kent vele verschijningsvormen waar vele verhalen achter schuilgaan. Ze zalft, verleidt, huilt, bidt, verkondigt, bekeert en verricht wonderen,” aldus het museum over deze expositie. De bezoeker ontmoet Maria Magdalena op schilderijen, beelden en foto’s. Al eeuwenlang laten kunstenaars zich door haar inspireren: van anonieme middeleeuwse meesters tot Marlene Dumas en David LaChapelle. De oudste verbeelding die te zien is tijdens de expositie komt uit de eigen collectie van Museum Catharijneconvent en dateert uit de late elfde eeuw.

Bezoekersinformatie:
Adres: Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38 Utrecht.
Meer informatie over openingstijden, vooraf reserveren (indien nodig vanwege de coronamaatregelen), toegangsprijzen et cetera:
www.catharijneconvent.nl 

foto: Maria Magdalena, sculptuur van Bernini