Aloysiusgemeenschap verkent Alpha

De Aloysiusgemeenschap van de Martinusparochie Utrecht verkent de mogelijkheid om een Alphacursus te houden. Het Alpha-aanbod is inmiddels een beproefd pakket om kennis te maken te maken met het christelijk geloven en leven. Het is ook heel geschikt om je geloof op te frissen en zeker ook om het te verdiepen. Sterk in de aanpak van Alpha is onze (post)moderne wereld in de geloofsverkenning helemaal serieus te nemen.

Wanneer je de onderwerpen langsloopt komt het vertrouwd over: Wie is Jezus? Wat is geloven? Hoe kan je bidden? Wat doet de heilige Geest? Hoe lees je de Bijbel? Wat is de Kerk? Hoe kan je als christen leven? Waar ervaar je God? Met goed gemaakte en doordachte films worden de thema’s gepresenteerd en wordt de uitwisseling aangezwengeld, steeds op zoek naar de verbinding van het dagelijks leven.

Alpha is een serie van 10 bijeenkomsten, liefst in opeenvolgende weken. Er is een vaste opzet: Beginnen met een maaltijd – inleiding op het thema (film of anders) – gesprek, mogelijk in groepjes – besluit met gebed. Een van de bijeenkomsten wordt uitgebreid tot een dag. Met de opzet kan gevarieerd worden, aansluitend bij de mogelijkheden van de deelnemers. Er is in de afgelopen tijd ook een on-line aanbod ontwikkeld.

Klinkt dit aantrekkelijk (of: ‘toch wel goed om eens te doen’) laat het ons weten. Het Aloysius Gemeenschapsberaad zou in het najaar graag een cursus proberen. Een reactie is welkom bij Hans Heijs ( heijsobb@antenna.nl / 06 11397751) of aloysius@katholiekutrecht.nl