Europadag Utrecht 2021

In het weekeind van 9 mei vieren we Europadag. Het Comité Europadag Utrecht biedt, in samenwerking met Vredesorganisatie PAX en Utrecht-in-Dialoog, twee programma’s:

  • Vrijdag 7 mei: Europadag Symposium, getiteld ‘Het Verhaal van Europa…?’ (en vesper)
  • Zondag 9 mei: online Europa Dialoog getiteld ‘De Ziel van Europa’

Vrijdag 7 mei: Europadag Symposium en Vesper
Domkerk Utrecht, 20:00 – 21:30 uur (vesper 19.00u), getiteld:
‘Het Verhaal van Europa…?’

Kent u het verhaal van Europa…? In de hoofdlezing vraagt Stefan Waanders aandacht voor oude en recente verhalen uit Europa; richt zich vervolgens op de betekenis van persoonlijke ontwikkeling ten behoeve van Europees burgerschap, en daagt uit om het verhaal van Europa te herontdekken. Want alleen door marktwerking zonder ‘Groot Verhaal’ blijft de Europese Unie een lege huls. Daarna zijn er twee co-referaten waarin de betekenis van Europa vanuit verschillende levensbeschouwelijke oriëntaties wordt verkend.

U kunt het symposium in zijn geheel terugkijken, en nadere informatie vinden op www.europadagutrecht.nl.

Zondag 9 mei: online Europa Dialoog
16:00 – 18:00 uur, getiteld:
‘De Ziel van Europa’.

U kunt zich aanmelden, en nadere informatie vinden op deze website en in de flyer [PDF]
Further information in English is available at this website and on the flyer [PDF]

U wordt van harte uitgenodigd om aan een of aan beide programma’s deel te nemen. Aanmelden is verplicht, via de links onderaan de respectievelijke flyers. Deelname is kosteloos.

De beide bijeenkomsten worden online gestreamed. De mogelijkheden tot het fysiek bijwonen van vesper en symposium zijn afhankelijk van de dan geldende COVID-19 regels. Actuele informatie zal nog op de website worden gezet.