Start kettingkledingruil in Utrecht

Een groep vrouwen uit Amsterdam-Noord bedacht een initiatief om coronaproof kleding te ruilen en tegelijkertijd meer contact te krijgen met de buurt. Hun ‘kettingkledingruil’ slaat nu landelijk aan. Ook in Utrecht kunnen mensen meedoen.

Hoe werkt de Ketting Kledingruil?
Per stad(sdeel) vormen een tiental adressen een logische route. Dit is de ketting waar jij een schakel van kan worden. Op die route rouleren er een aantal tassen met kleding.
Als er een tas bij je wordt gebracht heb je maximaal drie dagen om te shoppen, voordat je zelf de tas weer naar het volgende adres op de route brengt. Je mag uit de tas nemen wat je wil, en je mag mooie kledingstukken terugstoppen die jij niet maar draagt. Dit hoeft niet 1 op 1, soms neem je meer, soms geef je meer.

Wie een initiatief in Utrecht wil starten kan zich hier aanmelden via dit webformulier  of mail diaken Jouke Schat via diaken@rkdu.nl