Bericht van het Kathedrale Koor

Ondanks de grote beperkingen waar iedereen op dit moment mee te maken heeft, wil het Kathedrale Koor de vieringen juist in deze tijd muzikaal blijven ondersteunen omdat muziek en woord elkaar versterken.

Wij repeteren al een lange tijd niet meer in normale samenstelling, er oefenen steeds alleen de paar zangers die op zondag de muzikale invulling voor de Mis verzorgen. Maar onze koorleden zingen met volle inzet. Onze nieuwe dirigent, Hester Westra, denkt na over diverse manieren om de vieringen te vullen. Zo zal er gevarieerd worden in repertoire, samenstelling van de zangers en wellicht wordt er ook iets instrumentaals gespeeld. Gelukkig zal Wouter van Belle zoals altijd het orgelspel verzorgen.

Voor aanwezigen in de vrijwel lege kerk en volgers van de livestream hopen wij zo aan de betekenis van de vieringen bij te blijven dragen.

 

(Foto: Wouter van Belle)