Joodse begraafplaats zoekt vrijwilligers

Het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK) in Utrecht beschikt over een synagoge aan de Springweg en een begraafplaats aan het Zandpad. Het onderhoud van deze begraafplaats is een zorgenkind voor hen.

De Joodse gemeenschap in Utrecht is klein en bestaat voor het grootste deel uit oudere leden. Ze zijn dringend op zoek naar helpende handjes die vrijwillig tussen maart en november onderhoud willen plegen zoals schoffelen, harken, en graven vrij van onkruid houden en kijken naar zaken die aangepakt moeten worden ter voorkoming van schade.

Parochianen die hier iets voor voelen kunnen contact opnemen met mevr. Rachel Levy, bestuurslid NIK Utrecht voor aanmelding en/of verdere informatie: e-mail  bestuur@nigutrecht.nl of bellen: 06-40099727.

 

Foto:  Vrijwilligers in Veenendaal bezig met voorbereidingen voor de open monumenten dag 2020.
Uitgelichte foto : In december 2020  is er een grote onderhoudsbeurt uitgevoerd op de JB aan het Zandpad.