Kerkbalans 2021: nieuwe website en slogan

“Geef vandaag voor de kerk van morgen”

In 2021 vindt Actie Kerkbalans plaats van zaterdag 16 tot zaterdag 30 januari. Materialen kunnen besteld worden via de vernieuwde website: www.kerkbalans.nl. De site is gebruiksvriendelijker gemaakt, zodat informatie en materialen makkelijker vindbaar zijn. Ook heeft de site een meer eigentijdse uitstraling gekregen.

De Actie Kerkbalans 2021 heeft als motto: ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. “Al generaties lang is de kerk voor ontelbaar veel gelovigen van grote betekenis,” aldus de organisatoren van de geldwervingsactie. “In de kerk wordt gebeden, gezongen, gerouwd en gevierd. Mensen komen samen om hun geloof in God, maar ook hun levenservaringen, te delen. Dat geeft een bijzondere band. Kerkleden willen gastvrij zijn naar hen die God nog niet kennen maar ook naar jonge mensen die hun leven nog voor zich hebben en dat willen delen met God en met elkaar. Door vandaag te geven, kan de kerk ook morgen doen waar ze al eeuwenlang voor staat. Dit is het verhaal achter de nieuwe slogan: ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’.”

Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk, de Oudkatholieke Kerk van Nederland, en, sinds 2018, de Evangelische Broedergemeente. Al sinds 1973 werken kerkgenootschappen samen in de Actie Kerkbalans en doen zo een beroep op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari een financiële bijdrage te leveren aan hun eigen plaatselijke kerk.

 

* Foto: Michael Terlouw Fotografie