Social Sofa bank is klaar!

De Social Sofa bank is klaar. Meer dan 50 mensen hebben er onder het gastvrije dak van Huis van Vrede (Kanaleneiland) totaal meer dan 400 uur aan gewerkt.

Het hoofdthema van het ontwerp is verscheidenheid en verbinding. Verscheidenheid komt tot uitdrukking in de regenboogkleuren en de veelkleurige handen op de achterzijde. De dansers stralen blijdschap en verbroedering uit: een groene derwish, een dansend echtpaar (zwart), dansende vrouwen (geel en rood) en een Afrikaanse vrouw met waterkruik.

Dit alles speelt zich af tegen de achtergrond van Nederland (herken je de karakteristieke Delftsblauwe tegelpatronen?), de stad Utrecht (Domtoren) en het stadsdeel Utrecht West (op de rugleuning: Mattheuskerk (Oog in Al), Domtoren, Ulumoskee (Lombok) en AZC). Op de zitting staat de plattegrond van Kanaleneiland en Oog in Al.

Neem gerust plaats op de sofa en geniet van het uitzicht op het kanaal, de joggende, slenterende, pratende mensen en … van je mede-sofa-genoot, van een mooi gesprek met wederzijdse herkenning en besef dat we allemaal één zijn en er voor elkaar willen en moeten zijn.

De Social Sofa is te vinden op de hoek van Johan Wagenaarkade met Hendrika van Tussenbroeklaan (Oog in Al).