Gerard Beemster benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau

Tijdens een kleine besloten afscheidsbijeenkomst op 29 november jl. is Gerard Beemster koninklijk onderscheiden en benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door loco-burgemeester Anke Klein. Gerard heeft in zijn loopbaan als dirigent en kerkmusicus een belangrijke bijdrage geleverd aan het onderhouden en opbouwen van een bloeiende traditie van (nederlandse) kerkmuziek. Hij was meer dan 30 jaar dirigent van het Kathedrale Koor Utrecht en was verantwoordelijk voor de muzikale invulling van de liturgie in de St. Catharinakathedraal van het aartsbisdom Utrecht. In deze periode heeft hij, samen met zijn werk als zangdocent aan de kathedrale koorschool, meerdere generaties van kinderen en jongeren opgeleid. Verschillenden van hen zijn later doorgegaan als professioneel zanger of musicus en velen zijn als amateur actief gebleven. Tijdens de besloten afscheidsbijeenkomst is er onder andere een digitaal eerbetoon, Ode aan Gerard gegeven door ruim 70 van de (oud) koorleden. In 2021 zal er nog één keer een moment volgen met een afscheidsconcert waar hij het KKU zal dirigeren.

Hieronder vindt u een reeks foto’s van de bijeenkomst en de uitreiking. De foto’s zijn gemaakt door Thérèse Beemster.