Boek over Sint Catharinakathedraal

Op 25 november verschijnt een prachtig nieuw boek over de Sint Catharinakathedraal, bij Uitgeverij Matrijs.

Het tegenwoordige Museum Catharijneconvent heeft een intrigerende geschiedenis. Waar ooit een kapel stond die onderdak bood aan armen en daklozen, werd in de vijftiende eeuw een kloosterkerk gebouwd. Een project waar de karmelieten aan begonnen, maar waarvan Karel V besloot dat de johannieters het zouden voltooien.

Sindsdien heeft de Catharinakerk vele functies gehad. Voor het eerst zijn alle studies die de afgelopen honderd jaar over de Catharinakerk zijn verschenen op een kritische, overzichtelijke manier bijeen gebracht. Dit geschiedkundig en bouwhistorisch overzicht doet eindelijk recht aan alle nieuwe kennis die de afgelopen eeuw over de Catharinakerk is vergaard en vertelt haar volledige verhaal, van kloosterkerk tot metropolitane kathedraal.

De Utrechtse Catharinakerk
Ton Meijers en Casper Staal
Uitgeverij Matrijs

Meer informatie over het boek vindt u op de website van Uitgeverij Matrijs. Als u dit boek vóór 25 november bestelt, wordt uw bestelling als voorintekening beschouwd en krijgt u het direct na verschijning thuisgestuurd.