Paulus Actueel – 15 november 2020

Vieringen komende tijd

Zondag 15 november, 10:30 uur. Eucharistieviering. Voorganger Pastor Hans Boogers m.m.v. het Dameskoor.
Zondag 22 november, 10.30 uur. Woord- en Gebedsdienst. Voorganger Marie-José van Bolhuis m.m.v. de Cantorij.
Zondag 29 november, 10.30 uur – 1e Advent. Woord- en Gebedsdienst. Voorganger Gérard Martens m.m.v. het 5e Element.
Zondag 6 december, 10.30 uur – 2e Advent. Woord- en Gebedsdienst. Voorganger Arnold Smeets m.m.v. het Kinderkoor.

U kunt alle vieringen ook bijwonen via PauluskerkOnline

Paulus online
De PauluskerkOnline (live) uitzendingen zijn mogelijk gemaakt door inzet van een aantal bevlogen vrijwilligers, betrokkenheid van de projectgroep en een schenking van de Stichting Vrienden van de Paulus (SVP). De stichting heeft dit graag mogelijk gemaakt, omdat zij het belangrijk vindt met elkaar te blijven verbinden, vooral in deze tijden van beperkingen. Zodat eenieder die in deze tijd niet naar de Kerk kan of wil komen, toch via de digitale uitzendingen kan meevieren en wij ook zo als gemeenschap verbonden blijven. Steun svp de SVP via bankrek.nr. NL74 RABO 0154 5794 75.

Intenties
Intenties voor de vieringen kunt u tot en met de vrijdag voor elke viering opgeven via ons e-mailadres: Paulusgemeenschap. Tot 15 minuten voor aanvang van de viering kunt u een thuis geschreven intentie inleveren bij de gastvrouw, of -heer.

Collecte
Sinds afgelopen zondag is het weer mogelijk om contant aan de collecte bij te dragen. U kunt uw bijdrage storten in de koperen aker achter in de kerk. De collecte van zondag 15 november is bestemd voor de Willibrordvereniging. Willibrord is de patroon van de christenen in Nederland, protestanten en katholieken. Willibrordzondag wordt in de regel gevierd op de zondag het dichtst bij zijn dag, 7 november, maar omdat wij 8 november Martinusdag vierden, is in ieder geval de collecte van Willibrordzondag verplaatst naar zondag 15 november. De collecte wordt van harte bij u aanbevolen.

Reserveren

COVID en kerkelijke vieringen
Vooralsnog kunnen kerkelijke vieringen doorgaan. Naast de al bekende richtlijnen en protocollen is ook het dringende advies in de kerk een mondkapje te dragen. Als u op uw plek bent, mag het mondkapje doekje af. Het verzoek is om zelf voor een mondkapje te zorgen. Per viering zijn 30 plaatsen beschikbaar. Het is dan ook belangrijk om vooraf te reserveren. Wij vragen iedereen daarom dit te doen en niet op zondagochtend op de bonnefooi te komen. Reserveren is simpel en eenvoudig. Het kan via de website en telefonisch als u geen computer tot uw beschikking hebt.

Online reserveren
Telkens van maandagochtend tot en met vrijdagavond 19.00 uur voorafgaand aan een zondagse viering. Klik op deze link (of: surf naar www.katholiekutrecht.nl/vieringen/; scroll naar beneden naar foto van de Pauluskerk of klik in het veld ‘alle gemeenschappen’ op Paulus. Kies de datum van de viering. U kunt zien hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. Klik dan op ‘reserveren’ en vul het formulier naar waarheid in (in plaats van ‘vooraf meedoen aan de collecte’ kunt u ook kiezen voor de collecte die bestemd is voor de eigen parochie). Klik tenslotte op ‘versturen’. U krijgt een bevestigingsmail.

Telefonisch reserveren
Iedere woensdag tussen 11.00 en 15.00 uur door te bellen naar 06 81640069 (eventueel inspreken op de voicemail onder vermelding van uw naam en het aantal personen uit een huishouden).

Adventsactie

Op donderdag 26 november is de aftrap van de Adventsactie.
‘Geen honger’ is het duurzame ontwikkelingsdoel dat centraal staat in de komende Adventsactie onder het motto ‘Delen smaakt naar meer’. Bent u nieuwsgierig hoe u zelf kunt bijdragen dat alle mensen in 2030 genoeg duurzaam geproduceerde voeding hebben? Kom dan op 26 november om 20.00 uur naar de Rafaelkerk. Als u hierbij aanwezig wil zijn, moet u reserveren. Meer informatie hierover volgt in de PaulusActueel van zondag 15 november. U kunt deze avond ook online bijwonen via Rafaelkerk. Meer informatie over het project van deze Adventsactie leest u in ‘Voldoende eten voor kinderen in Nicaragua’ en het novembernummer van Tussentijds.

Stimuleringsprijs Mantel van Sint-Maarten 2020:
Diaconale presentie in coronatijd

 

Judith van Noord

Een week geleden is Judith van Noord (lid van onze parochie en zanger bij het jongerenkoor) vertrokken naar Lesbos om daar als vrijwilliger te helpen in de vluchtelingenkampen. Vóór haar vertrek heeft ze bijna € 3000,00 ingezameld, met hulp van veel mensen uit onze parochie. Wij wensen haar veel succes en hopen haar weer in Utrecht te zien als de lockdown in Griekenland voorbij is. Ze kunnen Judiths hulp op Lesbos gelukkig goed gebruiken! Wilt u de stichting waar Judith mee op pad is financieel steunen? Dat kan door geld over te maken naar NL85 TRIO 0391 0737 96 t.n.v. Because We Carry. Meer informatie vindt u op Because We Carry.

Paulus Gemeenschapsberaad (PGB)

Tussen Kerstmis 2020 en Pasen 2021 nemen drie leden van het PGB afscheid. Dit zijn: Jos Hettinga (rond Kerstmis), Arnold Smeets (medio januari 2021) en Frans Snijders (rond Pasen 2021). U begrijpt dus dat wij hard op zoek zijn naar nieuwe leden. Bent u, of kent u, iemand die hiervoor geschikt is, laat het ons weten.

Kerkvervoer

Wie gebruik wil maken van het kerkvervoer, kan zich aanmelden bij bij Mark van Noord  https://www.katholiekutrecht.nl/geloofsgemeenschappen/paulus/ouderen-vervoer.
Natuurlijk gelden daarbij ook de inmiddels bekende richtlijnen die door alle betrokkenen strikt nageleefd dienen te worden, onder andere: bij verkoudheidsklachten en/of verhoging thuis blijven! Ook is het dragen van een mondkapje verplicht.

Voedselbank

Elke zondag kunt u tussen 10.15 en 11.30 uur houdbare producten inleveren die naar de Voedselbank in Overvecht worden gebracht. Er is vooral behoefte aan witte rijst, pasta, pastasaus, suiker, pindakaas en jam. De basis voor een maaltijd, maar ook voor een lekkere boterham. De inzameling wordt van harte bij u aanbevolen.
Het is ongelooflijk hoeveel mensen er woensdagavond (Sint Maarten) zijn geweest. De 4 PJK-ers hebben keihard gewerkt om in te pakken, maar ook werd er veel in tassen gebracht. Uiteindelijk zijn er 6 grote auto’s volledig vol naar de voedselbank gebracht.

Tot slot

Niet iedereen heeft  de beschikking over een computer. Kent u mensen in uw buurt die deze informatie niet kunnen inzien, wilt u het dan met hen delen? De volgende PaulusActueel verschijnt zondag 29 november 2020.
Informatie uit de parochie vindt u op Katholiek Utrecht.

PaulusActueel digitaal ontvangen?
Stelt u het op prijs PaulusActueel per e-mail te ontvangen? Stuur dan een mailtje naar de Paulusgemeenschap of geef dit door aan een van de leden van het PGB.