Diakenwijding Paulus Tilma

Willem Jacobus kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht, zal op 7 november Paulus Tilma tot diaken wijden. De plechtigheid vindt om 10.30 uur plaats in de Sint Catharinakathedraal te Utrecht (Lange Nieuwstraat 36). Vanwege de momenteel geldende coronamaatregelen is de wijdingsplechtigheid alleen op uitnodiging bij te wonen. Wel zal deze via een livestream te volgen zijn.

Tilma wordt tot transeunt diaken gewijd: de laatste stap op weg naar de priesterwijding, die op 5 juni 2021 zal plaatsvinden. De Eucharistieviering wordt live uitgezonden via het YouTube kanaal van de parochie Maria Laetitia waar Tilma momenteel werkzaam is: klik hier voor de link. Voorafgaand aan de wijding zal middels een nieuwsbericht op deze site ook het liturgieboekje beschikbaar komen.

Paulus Tilma werd op 29 november 1992 geboren in Amsterdam. Hij volgde zijn priesteropleiding aan het Ariënsinstituut in Utrecht. Per 1 september 2020 heeft kardinaal Eijk hem benoemd als kandidaat-priester in de parochie Maria Laetitia (Doetinchem, Ulft en omstreken).

Bron: www.aartsbisdom.nl
Foto: maria-laetia.nl