Nieuwe dirigent Kathedrale Koor Utrecht

Het is juist in deze moeilijke tijd uitermate verheugend dat we een nieuwe, jonge en bevlogen dirigent hebben gevonden die het aandurft met ons in zee te gaan.

Haar naam is Hester Westra. Ze is 26 jaar, kreeg de liefde voor muziek met de paplepel ingegoten en begon als jong meisje al in Roden, bij het Roder meisjeskoor. Na haar jeugd in Noord Nederland kwam zij naar de Randstad en voltooide daar haar Bachelor koordirectie aan het Utrechts Conservatorium, waarnaast zij bijvak zang studeerde. Al tijdens haar studie deed ze zeer uiteenlopende ervaringen op als dirigent en solist en verdiepte zij zich grondig in de Katholieke kerkmuziek, waar ze zeer welbewust voor gekozen heeft.

Momenteel is zij o.a. dirigent van het koor van de St. Vitusparochie in Hilversum, een parochie die, net als in Utrecht, te maken heeft met kerksluitingen en nieuwe vormen van samenwerking. Het is voor het Koor, de Koorschool en de Samenwerkende Parochies Katholiek Utrecht èn voor Hester zelf werkelijk een ongelooflijk fijne en verrassende ervaring om in deze tijd elkaar te vinden en graag samen op weg te willen gaan naar een goede toekomst voor het KKU.

Verkijk u niet op haar leeftijd, ze heeft ondanks haar jeugdige leeftijd een bijzonder rijk palet aan talenten en een stevige persoonlijkheid, waarmee ze het Koor en de direct betrokkenen heeft weten te overtuigen. Voor meer informatie kunt u haar website bezoeken: www.hesterwestra.nl

Hester zal vanaf 1 januari 2021 haar werk voor het KKU beginnen.

Afscheid Gerard Beemster
Daarmee komt een einde aan een periode van meer dan 30 jaar waarin Gerard Beemster dirigent was van het Koor van de St-Catharinakathedraal, in dienst van de Salvatorparochie.

Het geplande afscheid van Gerard Beemster op 29 november a.s. staat op losse schroeven. Het Parochiebestuur is voornemens Gerard op een later moment in de gelegenheid te stellen in een volle Kathedraal alsnog afscheid te laten nemen.

Het koorbestuur wil ondanks alles Gerard niet ongemerkt te laten vertrekken en bereidt een aangepaste (digitale??) vorm van afscheid voor op de geplande datum, 29 november ’s middags. We hopen dat dit evenement via een livestream voor iedereen te volgen zal zijn. Nadere informatie volgt. Tot aan Kerst blijft Gerard Beemster overigens nog wel actief voor het Koor.

Na de stormachtige jaren die achter ons liggen, met mogelijke sluiting van de Kathedraal en mogelijke opheffing van het Koor, is het een hoopvol gegeven dat er toch een doorstart gemaakt kan worden met een dirigent die deze uitdaging met ons aan wil gaan en met een koor dat gemotiveerd blijft om te blijven zingen als koor van de Kathedraal in Utrecht.

Parochie, donateurs, Vrienden (die ons steunen met meerjarige toezeggingen) en een Fonds, hebben het Koor in de gelegenheid gesteld voor een periode van vijf jaar zelfstandig een nieuwe dirigent aan te trekken. Ook dat mag uniek genoemd worden en vormt een steun in de rug van Hester Westra.