Social Sofa in Utrecht-West

Utrecht-West krijgt over enkele maanden in het park aan de Johan Wagenaarkade een nieuwe bank met een kleurrijk mozaïek. De bank is een social sofa, het resultaat van de samenwerking van verschillende groepen in de wijk en bedoeld als ontmoetingsplaats voor mensen uit de buurt.

De social sofa is een initiatief van bewoners van het AZC aan de Joseph Haydnlaan en inwoners van Oog in Al en Kanaleneiland in samenwerking met de Gemeente Utrecht, Social Impact Factory, Plan Einstein en Vereniging Vluchtelingenwerk Nederland.

Kunstenaars hebben een voorstelling voor de bank gemaakt waarin het verlangen naar een vreedzame en veilige omgeving voor iedereen wordt verbeeld. De werkgroep van de Social Sofa nodigt inwoners van Utrecht-West uit om samen het ontwerp van het mozaiek in kleurrijk materiaal op de bank aan te brengen.

Dit werk zal vanaf 25 augustus in Huis van Vrede, Trumanlaan 70-72, door kleine groepjes buurtbewoners en bewoners van het AZC (naar coronavoorschriften) in de loop van enkele weken worden uitgevoerd. Meedoen aan het inlegwerk biedt een uitgezochte gelegenheid om elkaar te leren kennen en is een kans om de mozaïekkunst te ontdekken.

Wie de komende maanden wekelijks een paar uur vrij heeft, is van harte uitgenodigd om mee te doen. Mail je naam en telefoonnummer naar Plan Einstein: planeinstein@vluchtelingenwerk.nl of bel/whatsapp 06-51055316. Je ontvangt dan een link, waarin je invult wanneer je beschikbaar bent.