Paulus Actueel – 19 april 2020

Beste allemaal,

Ook de komende zondagen kunt u om 11.00 uur (dit is dus een half uur later dan de gebruikelijke tijd) via het YouTube-kanaal Kijk Pauluskerk Utrecht online een korte viering bijwonen. De link (en de teksten) worden u tijdig in een aparte mail gestuurd. Wie wil meedenken en -werken, is van harte uitgenodigd.

Daarnaast wijzen wij u op de mogelijkheid om op zondagmorgen op televisie de Eucharistievieringen te volgen, via KRO-NCRV, vanaf 10.00 uur op NPO 2, en de dagelijkse vieringen die online worden uitgezonden via deze website en deze facebookpagina.

Rooster van voorgangers:
– Zondag 19 april, 11.00 uur: online kunt u een korte viering bijwonen, verzorgd door Bart Koet en Ingrid Klarenbeek
– Zondag 26 april, 11.00 uur: online kunt u een korte viering bijwonen, verzorgd door Marie-José van Bolhuis en Maarten van Deventer
– Zondag 3 mei, 11.00 uur: online kunt u een korte viering bijwonen, verzorgd door Arnold Smeets en Myrthe Terranea.
– Zondag 10 mei, 11.00 uur: online kunt u een korte viering bijwonen, verzorgd door Peter Raedts en Werend Griffioen.

Pastorale zorg
Wij begrijpen dat velen door de sluiting van de kerk eenzaam kunnen raken. We kunnen ons voorstellen dat u met algemene of pastorale vragen contact wilt hebben met de geloofsgemeenschap.
Om die reden kan wie dat wenst telefonisch contact opnemen met leden van het Paulus Gemeenschapsberaad. De telefoonnummers zijn:
Arnold Smeets                 06-81640069
Gérard Martens               06-47198072   en via e-mail: Gérard Martens
Jos Hettinga                     06-23590737
Marie-José van Bolhuis 06-10852666

Intenties voor de livestreamvieringen
Wij nodigen u uit om, als u dat wil, uw gebedsintentie door te geven: dat kan heel veelkleurig zijn: de naam van een overledene, gebed uit dank, of gebed voor iemand die ziek is of het moeilijk heeft. Ook biddend willen wij ons zo met elkaar verbonden weten.

Hulpvraag – Hulpaanbod
Heeft u een hulpvraag, of bent u zelf in staat hulp te bieden, geef dit dan door aan een van de leden van het Paulus Gemeenschapsberaad, mail naar de Paulusgemeenschap of stuur een briefje naar het bovengenoemde adres. Samen met alle gemeenschappen van de parochie proberen wij alle hulpvragen op elkaar af te stemmen.

Pauluscentrum
Inmiddels hebben ruim 50 personen de weg naar het online Pauluscentrum gevonden. Hier bent u 24 uur per dag, 7 dagen per week welkom. Om de eerste keer te kunnen inloggen, dient u zich te registreren. Voor vragen kunt u contact opnemen met Paulus Connect.

Themamorgen en “Met Paulus aan Tafel”
Tot eind mei is er geen themamorgen. Ook “Met Paulus aan Tafel” is tot eind mei geannuleerd.

Tussentijds
Donderdag 23 april, tussen 10.00 en 12.00 uur, kunnen de bezorgers het nieuwe nummer van Tussentijds halen.

Oproep
Enige tijd geleden werd in het archief van de Pauluskerk een document gevonden dat verband houdt met het huwelijk van het echtpaar De Graaf-Overeem. Zij trouwden 21 juni 1944 in de toenmalige Willem de Zwijgerkerk. De Kerkenraad van de Tuindorpkerk zou graag meer te weten willen komen over (familie van) dit echtpaar. Wie de Kerkenraad daarbij kan helpen, kan contact opnemen met Len Borgdorff, de scriba van de Tuindorpkerk.

Tot slot
Niet iedereen heeft  de beschikking over een computer. Deze PaulusActueel is -in bcc- verstuurd naar bijna 200 bekende e-mailadressen. Kent u mensen in uw buurt die deze informatie niet kunnen inzien, wilt u het dan met hen delen? De volgende PaulusActueel verschijnt zondag 3 mei 2020.
Informatie uit de parochie vindt u op Katholiek Utrecht. Hier vindt u ook de Pastorale brieven van de pastores van de Samenwerkende Parochies Katholiek Utrecht.

PaulusActueel digitaal ontvangen
Stelt u het niet op prijs PaulusActueel per e-mail te ontvangen? Stuur dan een mailtje naar de Paulusgemeenschap of geef dit door aan een van de leden van het Gemeenschapsberaad.