Bij Bosshardt Kanaleneiland tijdelijke opvang daklozen

De wijkhuiskamer Bij Bosshardt Kanaleneiland is door burgemeester en wethouders aangewezen als tijdelijke noodopvang voor daklozen zonder corona-gerelateerde klachten. Dit is de locatie vanwaaruit de geloofsgemeenschap Wederkomst des Heren werkt en waar ze ook de vieringen houdt.

Vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen wordt aan mensen gevraagd zo veel mogelijk binnen te blijven. Daardoor is het in de bestaande voorzieningen voor daklozen extra druk en niet goed mogelijk de gewenste 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Om die reden opent de gemeente deze tijdelijke extra 24-uurs opvang . Op de locatie kunnen 16 daklozen 24 uur per dag verblijven. De opvang gaat op 8 april open. Het Bij Bosshardt pand is momenteel door de corona-maatregelen voor alle activiteiten van het Leger des Heils en de geloofsgemeenschap Wederkomst des Heren gesloten. Hoelang de tijdelijke opvang ingezet zal worden is op dit moment niet te zeggen.

De geloofsgemeenschap Wederkomst des Heren blijft overigens via het telefoonnummer 030-2893112 bereikbaar.