Paulus Actueel – 29 maart 2020

Zondag 29 maart; 11.00 uur: 4e zondag 40-dagentijd
Via livestream kunt u een korte viering bijwonen, verzorgd door Marie-José van Bolhuis en Noortje Cras:

https://www.youtube.com/watch?v=X-Cla-xlpQI

Beste allemaal,

Het zal u niet zijn ontgaan dat de maatregelen rond het Coronavirus in ieder tot 1 juni a.s. zijn aangescherpt. Dit betekent dat tot na Pinksteren er ook in de Pauluskerk geen vieringen meer kunnen worden gehouden. Achter de schermen wordt hard gewerkt en nagedacht om juist in deze tijd samen kerk te kunnen zijn. Zo kunt u, net als afgelopen zondag, ook a.s. zondag om 11.00 uur (dit is dus een half uur later dan de gebruikelijke tijd) online een korte viering bijwonen. De teksten en de link worden u tijdig in een aparte mail gestuurd. Wie wil meedenken en -werken, is van harte uitgenodigd.

Afgelopen woensdag luidde ook de klok van de Pauluskerk weer. Onder het motto klokken van hoop zullen ook komende woensdag tussen 19.00 en 19.15 uur de kerkklokken luiden. Ook wijzen wij u op de mogelijkheid om op zondagmorgen op televisie de Eucharistievieringen te volgen, via KRO-NCRV, vanaf 10.00 uur op NPO 2, en de dagelijkse vieringen die online worden uitgezonden via deze website en deze facebookpagina.

 

Pastorale zorg

Wij begrijpen dat velen hierdoor eenzaam kunnen raken. We kunnen ons voorstellen dat u met algemene of pastorale vragen contact wilt hebben met de geloofsgemeenschap.

 

Intenties voor de livestreamvieringen

Wij nodigen u uit om, als u dat wil, uw gebedsintentie door te geven: dat kan heel veelkleurig zijn: de naam van een overledene, gebed uit dank, of gebed voor iemand die ziek is of het moeilijk heeft.

Ook biddend willen wij ons zo met elkaar verbonden weten.

 

Om die reden kan wie dat wenst telefonisch contact opnemen met leden van het Paulus Gemeenschapsberaad. De telefoonnummers zijn:

 

Arnold Smeets             06-81640069

Gérard Martens            06-47198072   en via e-mail: g.martens@katholiekutrecht.nl

Jos Hettinga                 06-23590737

Marie-José van Bolhuis 06-10852666

 

Daarnaast verzoeken wij u ook om juist in deze tijd extra om te kijken naar mensen in uw omgeving die een hulpvraag hebben. Probeer er zoveel als mogelijk is voor elkaar te zijn. Heeft u een hulpvraag, of bent u zelf in staat hulp te bieden, geef dit dan door aan een van de leden van het Paulus Gemeenschapsberaad of stuur een mailtje naar paulus@katholiekutrecht.nl of een briefje naar het bovengenoemde adres. Samen met alle gemeenschappen van de parochie proberen wij alle hulpvragen op elkaar af te stemmen. 

Zomertijd
In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart gaat de zomertijd in. De klok gaat een uur vooruit.

Pauluscentrum
Sinds afgelopen zondag is ook het Pauluscentrum online. 24 uur per dag, zeven dagen per week, bent u welkom in het Pauluscentrum. De eerste keer dient u zich te registreren. Het kan even duren voor u hiervan een bevestigingsmail ontvangt. Voor vragen kunt u contact opnemen met: help@paulusconnect.nl.

Vastenactie
De Vastenactie gaat dit jaar wat langer duren. Een bekende slogan van de Vastenactie was jarenlang “samen maken we er meer van”. Zullen we dit jaar ook maar doen! U kunt uw bijdrage voor de Vastenactie ook online overmaken via: Doneer nu / Vastenactie.

Voedselbank
Omdat de Voedselbank hard is getroffen door de coronacrisis, houdt de Tuindorpkerk de komende zaterdagen een inzamelingsactie voor de Voedselbank Overvecht. Zaterdag 28 maart, 4 april en 11 april kunt u van 10 uur tot 11.30 uur houdbare producten afgeven in de Tuindorpkerk. Er zullen dozen klaar staan waar u uw bijdrage in kunt plaatsen. Er is vooral behoefte aan rijst, pasta, olie, groente in blik, peulvruchten in blik, vis in blik, houdbare melk, (hand)zeep, afwasmiddel en toiletpapier. U kunt de Voedselbank ook steunen met een donatie.

Tot slot
Niet iedereen heeft  de beschikking over een computer. Deze PaulusActueel is -in bcc- verstuurd naar alle bekende e-mailadressen van PaulusActueel en vrijwilligers. Kent u mensen in uw buurt die deze informatie niet kunnen inzien, wilt u het dan met hen delen?
Wij staan open voor uw vragen en voor eventueel andere creatieve ideeën.

Ter inspiratie drukken wij hieronder het zegenlied af, dat wij anders in deze Vastenperiode aan het eind van de vieringen gezongen zouden hebben. U kunt het lezen of – al dan niet zachtjes – voor uzelf zingen.