Aangescherpte maatregelen in verband met het Coronavirus

Gisteren maakten de Nederlandse kerkprovincie en het parochiebestuur de aangescherpte maatregelen vanwege het Coronavirus bekend.
Een van de maatregelen is dat alle vieringen op zondagen tot 31 maart worden afgelast.

Dit is een maatregel met de nodige impact. Ook in de Pauluskerk zullen er dus geen vieringen of bijeenkomsten zijn.
Wel hebben wij besloten de Pauluskerk zondag en donderdag open te stellen voor individueel gebed, het aansteken van een kaarsje en het schrijven van een intentie in het intentieboek.
De openingstijden zijn 10.00 – 12.00 uur.
Ook wijzen wij u op de mogelijkheid om op zondagmorgen op televisie de Eucharistievieringen te volgen, via KRO-NCRV, vanaf 10.00 uur op NPO 2.

Daarnaast wordt aangeraden ook alle andere bijeenkomsten, zoals koorrepetities, tot 31 maart af te gelasten. Gisteren hebben wij dit al aan de verschillende koren die de Paulusgemeenschap rijk is, laten weten.

Deze maatregel houdt ook in dat is besloten de bezinningsmaaltijd “Met Paulus aan Tafel” van donderdag 26 maart a.s. onder voorbehoud uit te stellen tot Witte donderdag (donderdag 9 april) in aansluiting op de themamorgen.

Mede namens het parochiebestuur verzoeken wij u ook om juist in deze tijd extra om te kijken naar mensen in uw omgeving die een hulpvraag hebben. Probeer er zoveel als mogelijk is voor elkaar te zijn. Heeft u een hulpvraag, of bent u zelf in staat hulp te bieden, geef dit dan door aan een van de leden van het Paulus Gemeenschapsberaad of stuur een mailtje naar paulus@katholiekutrecht.nl of een briefje naar onderstaand adres. Samen met alle gemeenschappen van de parochie proberen we alle hulpvragen op elkaar af te stemmen.

Zoals wij afgelopen donderdag al schreven, geldt dat wij voor de komende weken de ontwikkelingen natuurlijk zullen volgen en, in overleg met parochie en kerkprovincie, de richtlijnen van het RIVM zullen volgen. In ieder geval is het voor ouderen en andere risicogroepen en mensen met klachten raadzaam thuis te blijven. We gaan ervan uit dat eenieder zijn of haar verantwoordelijkheid neemt.

Wij houden u zoveel mogelijk op de hoogte via e-mail en Facebook.
Niet iedereen heeft thuis de beschikking over een computer. Deze e-mail is -in bcc- verstuurd naar alle bekende e-mailadressen van PaulusActueel en vrijwilligers. Kent u mensen in uw buurt die deze informatie niet kunnen inzien, wilt u het dan met hen delen?

Wij staan open voor uw vragen en voor eventueel andere creatieve ideeën.

 Met vriendelijke groet,

 Namens het Paulus Gemeenschapsberaad,

Frans Snijders

(Paulusgemeenschap, Willem de Zwijgerplantsoen 19, 3571 VJ Utrecht)