Watu Wote: All of us

De film ‘Watu Wote: All of us’, vertelt over het moedige antwoord van Moslims in Kenia op de vervolging van Christenen door Al-Shabaab. De 22 minuten durende film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over passagiers tijdens een busreis naar Mandera, een klein stadje aan de grens met Somalië in het noordoosten van Kenia. In december 2015 werd hun bus aangevallen door leden van de terroristische organisatie Al-Shabaab. Die hadden als doel de christelijke passagiers te scheiden van de Moslims om hen te vermoorden. Een jaar eerder kostte een vergelijkbare aanval 28 Christenen het leven. Ditmaal weigerden de Moslim passagiers echter te voldoen aan de eisen van de aanvallers om de Christenen onder hen te identificeren.

Locatie: Pastorie, Adriaen van Ostadelaan 4 te Utrecht
Datum: woensdag 20 november
Aanvang: 19.30 uur