Kerkbalans: ‘De Grote Startmaaltijd’

Actie Kerkbalans 2020 start op 18 januari. Het landelijke campagneteam presenteert een nieuwe mogelijkheid om Actie Kerkbalans in lokale geloofsgemeenschappen feestelijk te beginnen: ‘De Grote Startmaaltijd’. Daarmee krijgt het ‘samen kerk zijn’ een treffende invulling.

Omzien naar elkaar is voor veel gelovigen immers een belangrijke meerwaarde van hun kerk. De maaltijd biedt bovendien gelegenheid om de trouwe Kerkbalansvrijwilligers in het zonnetje te zetten. Het doel is om in het startweekend (vrijdag 17 t/m zondag 19 januari) met zoveel mogelijk deelnemers een startmaaltijd (diner, ontbijt, lunch of borrel) voor Actie Kerkbalans te organiseren. De uitwerking staat de lokale organisatie vrij, die vraagt ook of de genodigden zelf iets bakken of koken. Zo worden het werk en het resultaat gedeeld.

Er is een stappenplan beschikbaar, zie: www.kerkbalans.nl. Geloofsgemeenschappen kunnen zich daar ook aanmelden, zij ontvangen dan alvast een recept van kookdominee Han Wilmink voor een hartige walnootkoek.