Vacature: Coördinator Dagopvang (m/v) (28 uur per week)

In de stad Utrecht leeft een grote groep mensen zonder verblijfsvergunning. Mensen die door verschillende omstandigheden hun land moesten ontvluchten en (tijdelijk) geen zicht hebben op een plek waar ze een veilig thuis kunnen creëren. Een kwetsbare groep.

Villa Vrede biedt deze kwetsbare groep ongedocumenteerden overdag een thuis. Bezoekers kunnen er ontspannen, anderen ontmoeten en hebben de mogelijkheid zich te ontwikkelen. Zolang zij in Utrecht zijn, biedt Villa Vrede hen een welkom thuis.

Voor Villa Vrede zoeken wij een enthousiaste en bevlogen:

Coördinator Dagopvang (m/v) (28 uur per week)

Wat ga je doen?
Je bent eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van Villa Vrede in Utrecht. Het belangrijkste is natuurlijk dat je er bent voor onze bezoekers en dat je als coördinator oog hebt voor hetgeen van belang is om een open huis te creëren, waar iedere bezoeker en vrijwilliger zich welkom voelt. Je coördineert het bestaande activiteitenprogramma en ontwikkelt in samenwerking met bezoekers, collega’s en vrijwilligers nieuwe activiteiten en programma onderdelen. Je houdt je bezig met het werven, behouden en aansturen van het vrijwilligersteam. Dat doe je samen met twee collega’s. Je onderhoudt contacten met de doelgroep, fondsen, kerken en sponsoren en de buurt. Daarnaast heb je als coördinator contact met de gemeente en de andere relevante instellingen in Utrecht die ongedocumenteerden opvangen en ondersteunen. Het Utrechtse netwerk onderhouden en effectief benutten is van belang. Je ontwikkelt beleid en bent tegelijk ook praktisch bezig met alles wat er bij Villa Vrede komt kijken. Of het nu om de financiën gaat of om het beheer van het gebouw.

Wat vragen wij van jou?
* Een relevante opleiding op minimaal HBO-niveau en minimaal 3 jaar ervaring in een zelfstandige en coördinerende functie.
* Je bent enthousiast en bevlogen en hebt affiniteit met de doelgroep van ongedocumenteerden.
* Je kunt verbinding maken met de bezoekers en geeft richting aan koers en beleid van Villa Vrede.
* Je geeft op positieve wijze invulling aan de coördinatie van het team van professionals, vrijwilligers en de samenwerking met het bestuur.
* Communicatief en schrijfvaardig ben je sterk.
* Je bent organisatorisch sterk, flexibel, stressbestendig, initiatiefrijk, oplossingsgericht en pragmatisch.
* Je kunt naast samenwerken ook goed zelfstandig werken.
* Je vindt het leuk om vrijwilligers en stagiaires te coachen en kunt goed delegeren.
* Je hebt ervaring met fondsenwerving en het schrijven van beleids- en projectplannen en daarnaast heb je een goed financieel inzicht en ben je goed in het opstellen van begrotingen en budgetplannen.
* Je bent in het bezit bent van een VOG.
* Het zou mooi zijn als in je (in de buurt van) Utrecht woont.

Wat bieden wij jou?
* Van betekenis kunnen zijn voor een grote groep kwetsbare ongedocumenteerden in Utrecht.
* Je komt te werken in een enthousiast en gedreven team van vrijwilligers en professionals dat continue in ontwikkeling is.
* Veel ruimte en flexibiliteit om het beleid van Villa Vrede vorm te geven.
* De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de CAO Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening.
* Als coördinator word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in schaal 8.

Ben je geïnteresseerd?
Herken jij jezelf in de bovenstaande elementen? Dan maken we graag kennis met jou! Je motivatiebrief en CV kan je voor 19 september sturen naar: vacatures@villavrede.nl. Wij gaan graag met jou in gesprek. Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met Erwin Verboom, voorzitter Villa Vrede (tel. +31 653 544 023, mail: voorzitter@villavrede.nl)