Jubileum Dominicuskoor Weerklank

Op 8 januari 1994 werd Weerklank opgericht. Het oude gemengde koor was gestopt en er was behoefte aan een nieuw en eigentijds koor. De eerste dirigent Peter Steijlen wist iedereen enthousiast te maken, onder wie enkele leden van het voormalige Dominicus Jongerenkoor. Na vijf jaar werd Steijlen opgevolgd door Milada. Nog wat later kreeg het koor een vaste pianist: Berny Oude Kempers. Na het vertrek van Milada nam Berny het dirigentschap op zich. Hij had ruime ervaring als arrangeur en koorleider, maar ging nu ook de ‘Kurt Thomas’-opleiding koordirectie volgen aan de HKU/Utrechts Conservatorium. Berny begeleidt Weerklank al ruim zestien jaar, waarvan tien jaar als dirigent/pianist.

Eerste Pinksterdag hebben we het 25-jarig jubileum van Weerklank en de jubilea van Berny Oude Kempers gevierd. Tijdens de extra feestelijke viering heeft Weerklank, aangevuld met enkele oud-koorleden, enkele van hun lievelingsliederen gezongen, waaronder ‘Geloofslied’ en ‘Bron van leven’, geschreven door oud-koorlid Anita Geurts die in 2011 is overleden. Tijdens de koffie werden de (oud-)koorleden en Berny Oude Kempers met toespraken en een cadeau bedankt voor hun belangrijke bijdrage aan de liturgie. Voorganger Baptiste Tuinen o.p. verwoorde het aldus: muziek overstijgt ons gewone gestamel.