Jubileum Dominicuskoor Weerklank

Op zondag 9 juni, Eerste Pinksterdag, viert het Dominicuskerkkoor Weerklank zijn 25-jarig jubileum. Tijdens de extra feestelijke viering, die om 10.00 uur begint, zingt Weerklank enkele speciale en populaire liederen, onder andere ‘Soms breekt uw licht’ (tekst Huub Oosterhuis / muziek Bernard Huijbers), ‘Geloofslied’ (tekst oud-koorlid Anita Geurts† / muziek Berny Oude Kempers,), ‘Bron van leven’ (tekst oud-koorlid Anita Geurts† / muziek Peter Steijlen) en ‘Van grond en vuur’ (tekst Huub Oosterhuis / muziek Antoine Oomen).

Op 8 januari 1994 werd Weerklank opgericht. Het oude koor was gestopt en er was behoefte aan een nieuw en eigentijds koor. De eerste dirigent Peter Steijlen wist iedereen enthousiast te maken, onder wie enkele leden van het voormalige Dominicus Jongerenkoor. Na vijf jaar werd Steijlen opgevolgd door Milada. Nog wat later kreeg het koor een vaste pianist: Berny Oude Kempers. Na het vertrek van Milada nam Berny het dirigentschap op zich. Hij had ruime ervaring als arrangeur en koorleider, maar ging nu ook de ‘Kurt Thomas’-opleiding koordirectie volgen aan de HKU/Utrechts Conservatorium. Berny begeleidt Weerklank al ruim zestien jaar, waarvan tien jaar als dirigent/pianist. Tijdens de viering in de Dominicuskerk om 10.00 uur zingt Weerklank onder andere liederen van tekstdichter en oud-koorlid Anita Geurtsen, die eind 2012 is overleden. Na afloop is er koffie en thee met iets lekkers. Iedereen is van harte uitgenodigd!

Het kerkkoor “Weerklank” van de Dominicuskerk is op 8 januari 1994 opgericht en bestaat nu dus 25 jaar en nu onder leiding van Berny Oude Kempers! We willen dat vieren op zondag 9 juni a.s. (eerste Pinksterdag) met de huidige koorleden en zoveel mogelijk oud-koorleden. We willen een extra mooie Pinksterviering verzorgen met enkele speciale en populaire liederen van “Weerklank”.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten en herinneringen op te halen onder het genot van koffie en thee met wat lekkers.