JobHulpMaatjes gezocht!

voor nieuw diaconaal project

Er zijn steeds meer mensen die het helaas overkomt: het verliezen van je baan. Vaak gebeurt er meer met je dan je zou verwachten. Je verliest niet alleen je collega’s, dagritme en een stuk inkomen, maar vaak heeft het ook effect op je (verlies aan) zelfvertrouwen, sociale contacten, zingeving en identiteit. In deze moeilijke tijd lukt het lang niet iedereen om op eigen kracht een nieuwe baan te vinden. Het is dan een enorme steun om iemand naast je te hebben staan die je motiveert, aanmoedigt met raad en daad: een JobHulpMaatje!

Dit voorjaar is in Utrecht een nieuw diaconaal initiatief geboren waarin werkzoekers elkaar ondersteunen bij het sollicitatieproces. Door het organiseren van JobGroups (7 bijeenkomsten voor werkzoekenden) bieden we sinds een jaar ook individuele begeleiding aan werkzoekenden d.m.v. een JobHulpMaatje. Een JobHulpMaatje is een bevlogen en getrainde vrijwilliger met hart voor werkzoekenden.

Door de grote belangstelling van werkzoekenden, zijn we nu op zoek naar nieuwe vrijwilligers om ons team te versterken. Als JobHulpMaatje krijg je een 2daagse training, deelname aan vrijwilligers-/ intervisiebijeenkomsten, werkbegeleiding en werk je mee aan een heel mooi doel: werkzoekenden begeleiden naar die baan die bij hem/ haar past!

JobHulpMaatje Wim vertelt over zijn ervaringen: ‘Als maatje probeer ik met een betrokken houding en oprechte belangstelling iemand te ondersteunen en te adviseren in het werkzoekproces. Ik krijg op mijn beurt weer veel terug in de vorm van goede gesprekken en mooie ontmoetingen.’

Een werkzoekende mevrouw (45 jaar) vult aan: “Na de JobGroups-cursus was er voor mij de mogelijkheid om me als werkzoekende aan te melden voor JobHulpMaatje. Ik hoefde er niet over na te denken. Want  het klinkt gewoon geweldig dat er iemand is, een maatje, die mij kan en wil steunen bij mijn sollicitatieproces. Inmiddels hebben we al een aantal gesprekken gehad en ik ervaar dat ik er sterker door wordt en gemotiveerd wordt om vol te houden. Ik krijg o.a. goede sollicitatietips en zij helpt mij om me bewust te worden wie ik ben en wat ik kan. Ik heb heel veel steun aan mijn maatje!’

Heb je hart voor werkzoekenden, kun je goed luisteren, heb je tijd beschikbaar en vind je het een leuke uitdaging om iemand in zijn/ haar proces te begeleiden: dan kun je je aanmelden via info@jobhulpmaatje030.nl of via de website www.jobhulpmaatje.nl. Samen werkt ‘t!