Gebed voor artsen in oorlogsgebieden

Paus Franciscus vraagt voor de maand april om uw gebed voor de artsen en humanitaire hulpverleners die hun leven riskeren in door oorlog verscheurde gebieden om het leven van anderen te redden.

In de eerste drie maanden van dit jaar zijn 1.600 mensen in oorlogsgebieden gedood of gewond geraakt. Een op de drie van hen was kind! Het geweld en het lijden blijven voortduren.

Artsen en hun medewerkers zetten zich met hun ervaring en deskundigheid in gebieden van oorlog en geweld in om de pijn van lichaam, geest en ziel van mensen te verminderen. Ze werken onder omstandigheden van groot gevaar en zo getuigen ze vastberaden van hun geloof in de waarde van het leven.

Door hun inzet, of ze nu gemotiveerd zijn door de woorden van Jezus of door hun eigen aangeboren gevoel voor menselijke waardigheid, bieden ze de hoop dat de liefde in Gods hart uiteindelijk het vuur in de harten van anderen kan aanwakkeren.

Om die reden vraagt ​​de Heilige Vader ons om deze maand voor zulke moedige mensen te bidden.

Bidt u met ons mee?