Restauratie kerststal Dominicuskerk

Sinds jaar en dag staat er in de kerstperiode een grote kerststal op het plein van de Dominicuskerk. Het is een hele klus om deze op te bouwen: de onderdelen worden vastgetimmerd en er wordt verlichting aangebracht. De panelen en beelden bevinden zich in een kelder onder de absis en worden buitenom, liggend op een aanhangwagentje, naar de voorkant getrokken. Dat levert altijd veel bekijks op. Na ruim een halve dag hard werken, staat ie dan weer.

Omdat de beelden te lijden hebben onder het gesjouw en het buiten staan, waren ze toe een een serieuze opknapbeurt. Onze overbuurman Albert Heijn steunde de restauratie door middel van een statiegeldactie. Met de opbrengst hebben we materiaal gekocht. Een groepje vrijwilligers, onder wie een echte kunstschilder, heeft de beelden prachtig gerestaureerd. De schapen schijnen zelfs echte krulletjes te hebben. Komt u vooral eens kijken! Een buitenkerststal heeft een bijzondere uitstraling. Het is, voor zover wij weten, de enige in Utrecht.