Paulus vierde feest – een terugblik

De hele maand september stond in het teken van het 85-jarig bestaan van onze Paulusgemeenschap en het 50-jarig bestaan van het Paulus Jongerenkoor. Het hoogtepunt van de feestelijkheden vond plaats in de week van 24 t/m 30 september.

We trapten af met ‘de Preek van de Leek’: een preekwedstrij rond de eerste brief aan de Korintiërs vande apostel Paulus, 1 Kor. 9: 24-27. Tineke Koenders (3evan rechts) mocht zowel de jury- als de publieksprijs in ontvangst nemen.

 

De maandelijkse bezinningsmaaltijd “Met Paulus aan Tafel”, was deze maand extra feestelijk: Piet Keppel schotelde ons een uitgebreid viergangenmenu voor. Jos Hettinga had allerlei ingestuurde herinneringen gebundeld, in een mooi boekje.

 

Ter afsluiting van de feestelijkheden was er een viering, opgeluisterd door een enorm koor samengesteld uit al onze huidige koorleden en aangevuld met jongerenkoor-reünisten.

’s Middags presenteerde eindredacteur Werend Griffioen aan Pastor Boogers heteerste exemplaar van ons jubileumblad.
Er was volop gelegenheid elkaar te ontmoeten, oude fotoalbums in te zien of de presentatie te bekijken van de kunstobjecten die door de jaren heen verbonden zijn geraakt aan de Paulus.
Na een voortreffelijke lunch, konden we het glas heffen en terugkijken op een mooie geslaagde feestweek.