2 editie fotowedstrijd: ‘Jouw kerk in beeld’

Wat zie jij voor je als je aan de kerk denkt?
Kerken zijn bepalend voor ons land. Het zijn de kerktorens die al van ver verklappen waar het hart van een dorp of stad is. Het zijn de harten van mensen die van de kerk een levende gemeenschap maken. Vanuit het geloof in Gods liefde: Ontmoeting, inspiratie, zorg voor elkaar, feesten en levensgebeurtenissen, cultuur, omzien en betrokkenheid. In de kerk gebeurt het!

De kerk door jouw ogen
Wat spreekt jou zo aan in de kerk? Laat het zien door mee te doen aan de fotowedstrijd van Actie Kerkbalans. Maak een foto waarop je laat zien wat de kerk voor jou zo waardevol maakt. Iets dat je ontroert, even stil maakt, in beweging zet, of doet lachen. Maak de foto zoals jij ‘m het liefst maakt: snel met je telefoon of professioneel met je spiegelreflex camera.

Categorieën

  1. Vieringen op zondag als uiting van de geloof.
  2. Onderlinge betrokkenheid in de kerk als vorm van omzien naar elkaar.
  3. De missionaire en/of diaconale aanwezigheid van de kerk in dorp of stad.

Maak kans op een masterclass fotografie
Stuur je foto in en ding mee naar de Kerkblik-award. Uit alle inzendingen kiest de jury per categorie één winnend beeld. Winnaars krijgen bovendien een inspirerende masterclass fotografie van juryvoorzitter Ramon Mangold. In 2016 won hij Nederlands bekendste fotoprijs: Zilveren camera, voor zijn serie over bisschop De Korte.
De prijswinnaars worden bekend gemaakt tijdens het landelijk startmoment van de actie Kerkbalans op 19 januari 2019

Goed om te weten

  • Per persoon kun je maximaal 1 foto insturen.
  • Je foto wordt beoordeeld door een vakjury. Daarnaast is er ook een publieksprijs.
  • De jury kiest per categorie één winnende foto.
  • Heb je al een mooie ‘kerkfoto’ liggen? Het insturen van een bestaande foto mag ook, als je ‘m maar zelf gemaakt hebt.

 

Hoe doe je mee?
Stuur je foto naar info@kerkbalans.nl, o.v.v. naam, telefoonnummer, e-mailadres, leeftijd, kerk waar je naartoe gaat, categorie waaraan je meedoet en een kort fotobijschrift. Is je foto groter dan 10 MB? Stuur ‘m dan met WeTransfer. Inzenden kan tot en met 14 december 2018.

Lees ook de voorwaarden voor deze wedstrijd: zo moet je in ieder geval lid zijn van een van de drie organiserende kerkgenootschappen van Kerkbalans, en stem je in met het gebruik van jouw foto voor Kerkbalansdoeleinden door je plaatselijke parochie of gemeente en door het landelijke campagneteam van Kerkbalans. Kerkbalans is de gezamenlijke, jaarlijkse geldwerfactie van de Rooms-Katholiek Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oud-Katholieke Kerk.