Katholiekleven.nl: inspiratie voor je dagelijkse leven

Katholiekleven.nl is het videokanaal van de Nederlandse Bisschoppenconferentie. De website, het YouTube-kanaal en de Facebook-pagina startten in 2016. Naast video’s biedt katholiekleven.nl nieuwsberichten en foto’s met inspirerende teksten. Ook is in 2017 een pilot project gestart met podcasts (radio via internet). Door middel van katholiekleven.nl wil de Katholieke Kerk in Nederland laten zien hoe we ons dagelijks leven vorm kunnen geven vanuit geloof, hoop en liefde.

Regelmatig verschijnen op katholiekleven.nl video’s over mensen en activiteiten in het Aartsbisdom Utrecht. Zo is een video te zien over de jaarlijkse Ommedracht van Onze Lieve Vrouw van Eiteren in IJsselstein, waarbij een schrijn met een oud Mariabeeldje wordt meegedragen. In de video vertellen deelnemers, jong en oud, over hoe Maria steun geeft. Een ander voorbeeld is de video over het rozenkransgebed voor de vrede in de H. Gerardus Majellakerk in Utrecht. Hier waren begin juni gelovigen bijeen naar aanleiding van de oproep van de Nederlandse bisschoppen om in 2018 elke maand op een speciale dag de rozenkrans te bidden met als intentie de vrede in de wereld. Mgr. Woorts leidde het gebed.

Katholiekleven.nl geeft bovendien maandelijks een digitale nieuwsbrief uit. Ook verschijnt elk kwartaal een nieuwsbrief die per post wordt toegezonden: katholiek leven vandaag. Deze kwartaalnieuwsbrief is er speciaal voor donateurs. Aanmelden voor beide nieuwsbrieven kan op katholiekleven.nl.