Alleen mannen voor “Preek van de Leek”

Utrecht, 2 augustus 2018 – Nog een kleine maand te gaan en dan sluit de aanmeldtermijn voor de amateurpreekwedstrijd ‘Preek van de Leek’ in de Utrechtse Pauluskerk. Ieder die geen professionele achtergrond of functie als priester, predikant of religieuze voorganger heeft kan hieraan meedoen. Inmiddels zijn er al zes aanmeldingen binnen. Opmerkelijk genoeg alleen van mannen. Aanmelden kan op preekleek@gmail.com, uiterlijk 28 augustus. Men ontvangt dan de spelregels en de Bijbeltekst die als uitgangspunt dient voor de preek.

Op 26 september, midden in de feestweek waarmee de Pauluskerk haar 85-jarig bestaan viert, kunnen de prekers hun preek voor het publiek ten gehore brengen. Om de eventuele plankenkoorts te beteugelen kunnen de deelnemers oefenen in een stoom-workshop ‘voordracht’ onder leiding van een professionele coach.

Er zijn twee prijzen te winnen: die van de jury en een publieksprijs. Elke deelnemer krijgt een juryrapportage met aanwijzingen waar men nog kan verbeteren.

De jury bestaat uit Kalien Blonden (tv-programmamaker KRO-NCRV), Dorothé Cras (eigenaar van de Utrechtse kinderboekenwinkel), pastor Oostendorp (r.k. priester en emeritus hoogleraar Spaanse taal- en letterkunde) en Piet Jan Rebel (predikant van de PKN Tuindorpkerk).