In Memoriam: Een prachtige jeugd dankzij pater Ton

Op 12 december is pater Ton Wilmering S.J. overleden in Nijmegen. Hij is 86 jaar geworden. Van 1964 tot en met 1975 was hij betrokken bij de Aloysiuskerk. Hij heeft zich onder meer ingezet voor het jongerenpastoraat. Hij richtte jongerengroepen (JA) op en daaruit kwam Mixtuur voort, een jongerenkoor ter ondersteuning van zijn beatmissen. Hij liet het koor zelfs een plaatopname maken ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Aloysiuskerk. Tot op vandaag zingt Mixtuur in de Aloysius.

Samen met een groep jongeren zorgde hij ervoor dat het kolenhok onder het hoofdaltaar werd uitgegraven. In de kelder werd een jongerensoos ingericht, die eerst PB7 heette en later De Kwek werd genoemd en die iedere zaterdagavond open was.

Heel wat jongeren van toen bewaren mooie herinneringen aan de vele uren die daar werden doorgebracht met dansen, discussiëren en natuurlijk een lekker drankje. Parochiane Ria van Leeuwen, een van hen, bleef contact met hem houden en raakte met hem bevriend. Zij denkt met grote dankbaarheid aan hem terug: ‘Pater Wilmering heeft honderden jongeren een prachtige jeugd bezorgd!’

Op 18 december is afscheid genomen van pater Wilmering met een uitvaartmis in de Sacramentskerk in Nijmegen. Na de begrafenis op Jonkerbosch kwam het tot een spontane reünie van vrienden van vroeger en werden er vele verhalen over deze bijzondere man uitgewisseld.