Stille Omgang 2019

geloofsgemeenschap: Algemeengeloofsgemeenschap: Dominicus

Pelgrimstocht lopend naar Amsterdam.

Vanuit de Dominicuskerk van de Sint Ludgerusparochie in Utrecht wordt voor de 20ste keer een bedevaartstocht naar Amsterdam gehouden. In de nacht van 16 op 17 maart wordt daar de Stille Omgang gehouden, een gebeurtenis die teruggaat op het jaar 1345. Deze tocht herdenkt het Mirakel van Amsterdam.

We lopend een tocht van ongeveer vijftig kilometer. De wandeltocht is op 16 maart 2019 en vertrek in de ochtend van de Dominicuskerk in Oog en Al. Tussentijds zijn er diverse rustpauzes ingelast. In Amsterdam sluiten we aan bij de Stille Omgang, nadat we de viering van 22.30 hebben bijgewoond in de Rooms-Katholieke kerk ”De Krijtberg” aan de singel.

Voor vervoer terug wordt gezorgd. Er is een verzorgde maaltijd inbegrepen tijdens de langste stop. De tocht staat open voor iedereen die de intentie van de bedevaart eerbiedigt. Het is mogelijk om tussentijds in te stappen,

De inschrijvingskosten voor de tocht en de terugreis bedraagt € 45,-. Maximaal aantal deelnemers bedraagt 35 personen. Inschrijven is tot 10 maart a.s. mogelijk bij André Dorrestein: Pr. Willem de Zwijgerlaan 19, 3991BP Houten of per email: anco55@hotmail.nl.

Het wordt aanbevolen om ruim van te voren te oefenen (wandelen).